De zwangere bloemist

Twee jaar lang was ik opzoek geweest naar een hele goede bloemist hier bij mij in de buurt en ruim een jaar geleden eindelijk iemand gevonden die mij elke week 4 grote bloemsierstukken van top kwaliteit regelde ik belde dan vrijdags en haalde ze dan maandag in de ochtend of middag bij Mary B. de bloemist de stukken op.
Kreeg een hele goede vriendschappelijke en zakelijke band met de deze dame.
Ze was zo succesvol dat ze inmiddels al 3 bloemenzaken bestierde.
Twee bloemstukken waren voor het kantoor vonden de dames ook mooi en prettig en een stuk voor in de hal van mijn huis en een bloemstuk in de kantine van de manege.
Ik haalde de bloemstukken altijd zelf op kon ze ook laten bezorgen maar als ik ze zelf ophaalde konden ze nog eens iets aangepast worden met wat andere bloemen of kleuren.

En dan ook nog even een bakkie koffie doen met Mary we kletsten dan altijd over van alles en nog wat Mary was gewoon een hele leuke gezellige dame en ik een hele goede klant vandaar dat ik elke maandag ochtend of middag daar een bak koffie zat te slurpen.
Maar twee weken geleden belde Mary mij op in de auto toen ik onderweg naar huis was.
Jack vroeg ze kunnen de bloemstukken een keertje dinsdag opgehaald worden want mijn vader is plots overleden en ze gooide al haar bloemenzaken maandag dicht.
Die dinsdag zou ze er zelf niet zijn maar Elburgse Mariska d.J. zou mij prima kunnen helpen daarmee , natuurlijk meid is dat goed sterkte en gecondoleerd had ik haar gewenst!.

De oude man was ooit gestart met de eerste bloemenzaak tot Mary het overnam van haar pa.
Elburgse Mariska d.J is een redelijke bekende sportster hier in de regio ze kan goed mountainbiken en is een aardig goede wielrenster.
Heb haar al vaak met een bos bloemen in de hand zien staan in een regio krant of sport krant dan heeft ze weer een rit gewonnen maar professional is ze niet of nooit geworden ik heb geen idee waarom niet.
Het zal dan de eerste keer zijn dat ik haar dan wel live zie en daar dus zie werken in de bloemenzaak.

Als ik mijn nieuwe Jaguar parkeer naast een witte Volkswagen SUV die moest van Mariska zijn want het is nog heel rustig in het kleine maar gezellige winkelcentrum waar het over een goed uur zeker veel drukker gaat worden door winkelende dorpsbewoners en toeristen.
Als ik mijn auto parkeer denk even aan mijn interessante buurvrouw Claudia d.V. ze had gezegd jou geld gaat nog eens op aan auto’s en vrouwen en kinderen , we hadden er om gelachen onder het genot van dure flessen wijn bij grote haar bos villa.
Ik zal mijn lezers binnenkort goed voorstellen aan deze leuke gewillige plastic fantastic 59 jarige.
Maar nu zoals altijd kwam ik heel kalm de bloemenzaak binnen als je de deur rustig open deed ging de deurbel niet dat wist ik na al die keren dat ik Mary had bezocht in haar zaak.
Soms liet ik haar schrikken of zij mij als ze me aan had zien komen dus het was meer een gewoonte geworden en het was een beetje dollen tussen mij en de eigenaresse.
Als ik de bloemenzaak betreed zie ik niemand de bloemenzaak bestaat uit 3 ruimtes waaronder het rechthoekig stuk waar de bloemen en planten staan een kantoor ruimte en een werkruimte waar de bloemstukken bloemen gesneden worden daar stond de snijtafel en daar was ook een koel cel om de bloemen van de veiling in te zetten zodat de langer mee gingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *